Hvad er CrossFit?

Crossfit er: Konstant varieret, funktionelle bevægelser, udført ved høj intensitet.

Konstant varieret hentyder til den store variation crossfit træningen byder på. Ingen træning er ens, og kroppen når derpå ikke at vende sig til og tilpasse sig en given belastning, førend vi udsætter kroppen for en ny øvelse og belastning. Dette er netop en af grund essenserne ved crossfit, som skaber fundament for en kontinuerlig fremgang i sin træning og dermed…

 

Funktionelle bevægelser kan direkte oversættes til de bevægelser man udsættes for i dagligdagen, herunder bevægelser som at sætte og rejse sig fra en stol – samle genstande op fra gulvet – sætte ting på plads øverst i køkkenskabet og løbe efter bussen. De funktionelle bevægelser er en stor del af CrossFit træningen og direkte overførebare til hverdagen.

 

Ved høj intensitet I Crossfit arbejder vi med et begreb kaldet WOD, som står for Workout of the day. Disse WODS er typisk meget korte og eksplosive (<15 min), hvilket derpå er med til at holde intensiteten høj. Grundet den høje intensitet i træningen, samt de konstant varierede funktionelle bevægelser er CrossFit den ultimative træningsform hvis man ønsker forbedret kondition og en langvarig øget forbrænding, selv langtid efter du er færdig med din træning.